9 خاصیت چشمگیر زرشک برای سلامتی
Berberis vulgaris ، معروف به زرشک ، درختچه ای است که میوه های قرمز دارد و از خانواده توت ها به حساب می آید.
در حالی که این گیاه بومی مناطقی از اروپا ، آفریقا و آسیا است ، اکنون می توان آن را در سراسر جهان یافت.
از توت آن قرن هاست که در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی ، عفونت ها و بیماری های پوستی استفاده می شود.
آنها حاوی چندین ترکیب مفید هستند ، به ویژه Berberine ، که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و ممکن است به مدیریت بیماری هایی مانند دیابت ، مبارزه با عفونت های دندانی و درمان آکنه کمک کند.
در اینجا 9 مزیت چشمگیر زرشک آورده شده است.
1. سرشار از مواد مغذی
زرشک بسیار مقوی است. آنها غنی از کربوهیدرات ، فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی هستند.
به طور خاص ، خانواده توت ها منبع عالی ویتامین C ، آنتی اکسیدانی هستند که ممکن است به محافظت در برابر آسیب سلولی ، که می تواند منجر به بیماری قلبی و سرطان شود ، کمک کند.
یک وعده 1/4 فنجان (28 گرم) زرشک خشک حاوی موارد زیر است:
- کالری: 89
- پروتئین: 1 گرم
- چربی: 1 گرم
- کربوهیدرات: 18 گرم
- فیبر: 3 گرم
- ویتامین C: 213٪ ارزش روزانه (DV)
- آهن: 15٪ DV
علاوه بر این ، زرشک حاوی روی ، منگنز و مس است که همگی مواد معدنی کمیاب هستند که در ایمنی و پیشگیری از بیماری ها نقش بسزایی دارند .
رنگ قرمز روشن توت ها از آنتوسیانین ها به وجود می آید ، که رنگدانه های گیاهی هستند که ممکن است سلامت مغز و قلب شما را تقویت کنند .
2. حاوی ترکیبات گیاهی مفید باشد
زرشک سرشار از بربرین است ، یک ترکیب گیاهی منحصر به فرد که ممکن است با چندین فواید سلامتی همراه باشد.
بربرین عضوی از خانواده آلکالوئیدها است ، گروهی از ترکیبات معروف به اثرات درمانی.
مطالعات نشان داده است که این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند ، در مبارزه با آسیب سلولی ناشی از مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد عمل می کند .
همچنین ، بربرین ممکن است به کاهش سطح قند خون و کلسترول ، کاهش سرعت پیشرفت سلولهای خاص سرطانی ، مبارزه با عفونت ها و اثرات ضد التهابی کمک کند.
علاوه بر این ، زرشک حاوی ترکیبات دیگری است که ممکن است فواید سلامتی داشته باشد ، مانند آلکالوئیدهای دیگر و اسیدهای آلی. با این حال ، بیشتر تحقیقات بربرین متمرکز شده است.
خلاصه
زرشک حاوی غلظت بالایی از بربرین است ، یک ترکیب درمانی با فعالیت آنتی اکسیدانی که ممکن است چندین فواید سلامتی را فراهم کند.
3. ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند
زرشک - و به ویژه محتوای بربرین - ممکن است در کنترل دیابت ، یک بیماری مزمن که با سطح بالای قند خون مشخص می شود ، نقش داشته باشد.
به طور خاص ، نشان داده شده است که بربرین نحوه واکنش سلولهای شما به هورمون انسولین را که میزان قند خون را تنظیم می کند ، بهبود می بخشد. به نوبه خود ، این ممکن است به کاهش سطح قند خون شما کمک کند .
یک مطالعه 3 ماهه بر روی 36 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 1.5 گرم بربرین در روز منجر به کاهش قابل توجه 2 درصدی در هموگلوبین A1c - اندازه گیری میزان کنترل متوسط قند خون در 3 ماه گذشته - در مقایسه با مقادیر پایه .
در حقیقت ، محققان دریافتند که تأثیرات مفید بربرین بر قند خون و هموگلوبین-A1c با اثرات داروی مرسوم دیابت متفورمین قابل مقایسه است.
مطالعه 8 هفته ای دیگر بر روی 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که کسانی که روزانه 2 میلی گرم عصاره میوه خشک زرشک مصرف می کنند ، سطح هموگلوبین A1c را کاهش داده و به طور قابل توجهی سطح قند خون را در مقایسه با گروه دارونما کاهش می دهند
با این حال ، این مطالعات بر مکمل عصاره بربرین و زرشک متمرکز شده است. مشخص نیست که آیا مصرف زرشک تازه یا خشک اثرات قابل مقایسه ای بر کنترل قند خون شما دارد یا خیر.
خلاصه
مطالعات نشان می دهد که عصاره مکمل بربرین و زرشک می تواند سطح قند خون شما را کاهش دهد و به درمان دیابت کمک کند.
4. می تواند به درمان اسهال کمک کند
قرن هاست که از زرشک برای درمان اسهال استفاده می شود.
این امر احتمالا به دلیل غلظت بالای بربرین است که به شما کمک می کند تا با دفع گیرنده های خاص ،انتقال مدفوع از روده به کندی صورت گیرد و در نتیجه از اسهال جلوگیری می کند.
در حقیقت ، یکی از قدیمی ترین مطالعات انسانی بر روی بربرین نشان داد که این بیماری اسهال ناشی از عفونت ناشی از برخی باکتریها از جمله E. coli را درمان می کند
علاوه بر این ، یک مطالعه در 196 بزرگسال مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر غالب در اسهال (IBS-D) نشان داد که مصرف 800 میلی گرم هیدروکلراید بربرین در روز به طور قابل توجهی باعث کاهش تعداد اسهال و نیاز فوری به مدفوع می شود .
گرچه این نتایج جالب است ، اما برای درک بهتر اینکه چگونه بربرین و زرشک می توانند به درمان اسهال کمک کنند ، تحقیقات بیشتری در مورد انسان لازم است.
خلاصه
بربرین ممکن است با کند کردن زمان انتقال در روده ، از اسهال جلوگیری کند. بنابراین ، خوردن زرشک غنی از بربرین ممکن است به درمان اسهال کمک کند. با این حال ، مطالعات بیشتری لازم است.
5- ممکن است در برابر سندرم متابولیک محافظت کند
خوردن زرشک ممکن است به جلوگیری از سندرم متابولیک کمک کند ، که مجموعه ای از عوامل خطر است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد.
به طور خاص ، زرشک ها ممکن است از چاقی و افزایش قند خون ، کلسترول ، تری گلیسیرید و فشار خون محافظت کنند - که همه از عوامل خطر این سندرم هستند .
یک مطالعه 8 هفته ای بر روی 46 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که نوشیدن حدود 7 اونس (200 میلی لیتر) آب زرشک در روز به طور قابل توجهی فشار خون ، تری گلیسیرید ، کلسترول و قند خون را کاهش می دهد.
زرشک علاوه بر بهبود عوامل خطر برای سندرم متابولیک ، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو در کسانی که قبلاً به این بیماری مبتلا هستند کمک کند.
استرس اکسیداتیو از آسیب سلولهای بنیادی ناشی از مولکولهای واکنشی به نام رادیکالهای آزاد ناشی می شود. داشتن استرس اکسیداتیو بیش از حد - و آنتی اکسیدان کافی برای مبارزه با آن - می تواند منجر به بیماری های قلبی و سایر موارد بهداشتی شود.
یک مطالعه 6 هفته ای بر روی 106 فرد مبتلا به سندرم متابولیک نشان داد که مصرف 600 میلی گرم زرشک خشک در روز به طور قابل توجهی استرس اکسیداتیو را در مقایسه با دارونما کاهش می دهد .
بر اساس این نتایج ، خوردن زرشک ممکن است به شما در کاهش احتمال بروز عوامل خطر سندرم متابولیک و همچنین کاهش استرس اکسیداتیو مرتبط با آن کمک کند. با این وجود ، تحقیقات بیشتری لازم است.
خلاصه
نشان داده شده است که زرشک عوامل خطرزای شما برای سندرم متابولیک را بهبود می بخشد و استرس اکسیداتیو مرتبط با آن را کاهش می دهد.
6. برای سلامتی دندان مفید است
مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که عصاره زرشک می تواند با التهاب مقابله کند.
این احتمالا به این دلیل است که بربرین به عنوان یک ماده ضد التهابی قدرتمند عمل می کند.
بنابراین ، ممکن است به درمان بیماری های التهابی دندان مانند التهاب لثه ، که با تجمع پلاک ، تورم و تحریک لثه مشخص می شود ، کمک کند.
یک مطالعه بر روی 45 پسر در سنین 11 تا 12 سال نشان داد که استفاده از ژل دندانی زرشک به مدت 21 روز پلاک و التهاب لثه را به میزان قابل توجهی بیشتر از دارونما کاهش می دهد .
این مطالعه همچنین نشان داد که ژل زرشک از خمیردندانهای ضد پلاک سنتی موثرتر است ، اما نتایج قابل توجه نبود .
این نتایج نشان می دهد که درمان های زرشک ممکن است سلامت دندان را تقویت کند ، اما تحقیقات بیشتری لازم است.
خلاصه
با توجه به اینکه بربرین یک ماده ضد التهابی قدرتمند است ، ژل های دندانی حاوی زرشک می توانند به مبارزه با التهاب لثه و التهابات دهان کمک کنند. با این حال ، تحقیقات هنوز محدود است.
7. ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد
چندین روش مختلف وجود دارد که زرشک ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد ، همه اینها مربوط به بربرین است.
از آنجا که بربرین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند ، ممکن است به مبارزه با آسیب اکسیداتیو زمینه ای مرتبط با توسعه سرطان کمک کند.
علاوه بر این ، بربرین ممکن است باعث مرگ سلول های سرطانی شود ، از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کرده و آنزیم های دخیل در چرخه زندگی سلول های سرطانی را مهار می کند.
چندین مطالعه آزمایشگاهی نشان داده است که بربرین از رشد تومور جلوگیری می کند و مرگ سلولی را در سلول های سرطانی پروستات ، کبد ، استخوان و پستان آغاز می کند.
با این حال ، تحقیقات محدود به مطالعات لوله آزمایشگاهی است و برای درک بهتر نقش بالقوه زرشک در درمان و پیشگیری از سرطان ، تحقیقات بیشتری لازم است.
خلاصه
بربرین ممکن است از طریق مکانیسم های مختلف به محافظت در برابر سرطان کمک کند و نشان داده شده است که پیشرفت سرطان را در مطالعات لوله آزمایش کند می کند.
8- ممکن است به مبارزه با آکنه کمک کند
زرشک ممکن است در درمان آکنه ، یک بیماری پوستی که با برجستگی و جوش های ملتهب مشخص می شود ، نقش داشته باشد.
به طور خاص ، بربرین و سایر ترکیبات موجود در زرشک ممکن است به مبارزه با التهاب و عفونت های مرتبط با آکنه کمک کنند.
یک مطالعه در نوجوانان مبتلا به آکنه متوسط تا شدید نشان داد که مصرف 600 میلی گرم عصاره زرشک خشک در روز به مدت 4 هفته ، در مقایسه با دارونما ، به طور قابل توجهی باعث کاهش میانگین ضایعات می شود.
این مطالعه نتیجه گرفت که عصاره این توت ممکن است یک گزینه درمانی بی خطر و موثر برای نوجوانان مبتلا به آکنه باشد ، اما تحقیقات گسترده تری لازم است.
خلاصه
تحقیقات محدود نشان می دهد که عصاره زرشک در درمان آکنه و کاهش جوش ها موثر است ، اما مطالعات بیشتری لازم است.
9. افزودن به رژیم غذایی آسان است
زرشک معروف به طعم ترش ، کمی شیرین است و می توان آن را به صورت خام ، مربا یا به عنوان جزئی از غذاهای برنج و سالاده مصرف کرد. همچنین می توان از آنها آب تهیه کرد یا از آنها برای تهیه چای استفاده کرد.
انواع مکمل زرشک شامل کپسول خشک ، عصاره مایع و پماد یا ژل ساخته شده از زرشک کامل یا عصاره بربرین است. با این حال ، به دلیل تحقیقات محدود در مورد انسان ، هیچ دوز پیشنهادی برای مکمل های زرشک یا بربرین وجود ندارد.
در حالی که زرشک به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر شناخته می شود ، برخی گزارش ها حاکی از آن است که مقادیر زیاد یا دوزهای اضافی مکمل می تواند باعث ناراحتی معده و اسهال شود .
بعلاوه ، هیچ تحقیقی درباره تأثیر زرشک در کودکان یا زنان باردار یا شیرده وجود ندارد. بنابراین ، از مکمل های زرشک یا بربرین باید در این جمعیت ها خودداری شود.
برای استفاده از مزایای احتمالی زرشک برای سلامتی ، سعی کنید از زرشک تازه و کامل در پخت و پز استفاده کنید.
اگر به مصرف مکمل زرشک یا بربرین علاقه دارید ، ابتدا با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید و به دنبال مکملی باشید که از نظر شخص ثالث از نظر کیفیت آزمایش شده باشد.
همچنین ببینید: خرید زرشک با کیفیت بیرجند به صورت آنلاین در فروشگاه اینترنتی اوناتس
خلاصه
زرشک کامل را می توان به مربا و سالاد اضافه کرد و از آن برای تهیه چای استفاده کرد. مکمل های زرشک به اشکال مختلفی وجود دارد و باید با احتیاط به خصوص در دوزهای بالا و در بین جمعیت های خاص مانند کودکان و زنان باردار استفاده شود.
نکته آخر
زرشک با رنگ قرمز از خانواده توت ها و تارت گیاه Berberis vulgaris است.
آنها حاوی یک ترکیب منحصر به فرد به نام بربرین هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این ممکن است به بهبود کنترل قند خون ، درمان اسهال و مبارزه با التهاب مربوط به عفونت های دندانی و آکنه کمک کند.
افزودن زرشک به رژیم غذایی ممکن است به شما کمک کند برخی از فواید سلامتی را بدست آورید ، اما حتماً قبل از مصرف زرشک یا بربرین مکمل با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید.
فروشگاه اینترنتی اوناتس عرضه کننده انواع محصولات خشکبار در ایران می باشد :