10 خاصیت دارچین بر اساس یافته های علمی
دارچین ادویه ای بسیار خوشمزه است.
هزاران سال است که به دلیل خواص دارویی آن در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است.
علم مدرن اکنون آنچه مردم را از دیرباز می شناختند ، تأیید کرده است.
در اینجا 10 مورد از خواص دارچین برای سلامتی آمده است که توسط تحقیقات علمی مورد تایید قرار گرفته است.
1. دارچین از ماده ای با خواص دارویی قوی تشکیل شده است
دارچین ادویه ای است که از پوست داخلی درختان ساخته می شود و با نام علمی Cinnamomum شناخته می شود.
این ماده در طول تاریخ به عنوان ماده ای مورد استفاده قرار می گرفته که قدمت آن به مصر باستان باز می گردد. قبلاً نادر و با ارزش بود و به عنوان هدیه ای مناسب پادشاهان در نظر گرفته می شد.
این روزها دارچین ارزان است ، در هر سوپرمارکت موجود است و به عنوان ماده ای در غذاها و دستور العمل های مختلف یافت می شود.
دو نوع دارچین اصلی وجود دارد:
- دارچین سیلان: همچنین به عنوان دارچین "واقعی" شناخته می شود.
- دارچین کاسیا: امروزه بین عموم رایج تر است و مردم معمولا از آن با عنوان "دارچین" یاد می کنند.
دارچین از طریق قطع ساقه های درختان دارچین تهیه می شود. سپس پوست داخلی استخراج شده و قسمتهای چوبی آن برداشته می شود.
هنگام خشک شدن ، نوارهایی تشکیل می شود که به صورت رول حلقه می شوند ، به آن چوب دارچین می گویند. می توان این چوب ها را آسیاب کرد تا پودر دارچین تشکیل شود.
بو و طعم مشخص دارچین به دلیل قسمت روغنی آن است که در ترکیب سینامالدئید بسیار زیاد است.
دانشمندان بر این باورند که این ترکیب بیشتر تأثیرات دارچین بر سلامتی و متابولیسم را بر عهده دارد.
خلاصه
دارچین ادویه محبوب است. سرشار از دارچین است که تصور می شود بیشتر مزایای سلامتی دارچین است.
2. دارچین مملو از آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدان ها بدن شما را از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
دارچین مملو از آنتی اکسیدان های قدرتمند مانند پلی فنول ها است .
در مطالعه ای که فعالیت آنتی اکسیدانی 26 ادویه را با هم مقایسه می کند ، دارچین به عنوان یک برنده آشکار تبدیل می شود ، حتی از "غذاهای فوق العاده" مانند سیر و پونه کوهی بالاتر است .
در واقع ، آنقدر قدرتمند است که می توان از دارچین به عنوان ماده نگهدارنده مواد غذایی طبیعی استفاده کرد.
خلاصه
دارچین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان پلی فنول بسیار قوی است.
3. دارچین دارای خواص ضد التهابی است
التهاب فوق العاده مهم است.
این به بدن شما کمک می کند تا با عفونت ها مقابله کرده و آسیب های بافتی را ترمیم کند.
با این حال ، التهاب می تواند به یک مشکل تبدیل شود که به صورت مزمن باشد و علیه بافت های بدن شما باشد.
دارچین ممکن است در این زمینه مفید باشد. مطالعات نشان می دهد که این ادویه و آنتی اکسیدان های آن دارای خواص ضد التهابی قوی هستند.
خلاصه
آنتی اکسیدان های موجود در دارچین دارای اثرات ضد التهابی هستند ، که ممکن است به شما در کاهش خطر بیماری کمک کند.
4. دارچین ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد
دارچین با کاهش خطر بیماری های قلبی ، شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان مرتبط است.
در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ، ثابت شده است که 1 گرم یا حدود نیم قاشق چای خوری دارچین در روز اثرات مفیدی بر روی مارکرهای خون دارد.
سطح کلسترول تام ، کلسترول LDL "بد" و تری گلیسیرید را کاهش می دهد ، در حالی که کلسترول HDL "خوب" پایدار باقی می ماند .
اخیراً ، یک مطالعه مروری بزرگ نتیجه گیری کرد که دوز دارچین فقط 120 میلی گرم در روز می تواند این اثرات را داشته باشد. در این مطالعه ، دارچین همچنین میزان کلسترول HDL "خوب" را افزایش داد .
در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که دارچین فشار خون را کاهش می دهد .
وقتی این عوامل ترکیب شوند ، خطر بیماری قلبی را به شدت کاهش می دهد.
خلاصه
دارچین ممکن است برخی از فاکتورهای اصلی خطر بیماری های قلبی را بهبود بخشد ، از جمله کلسترول ، تری گلیسیرید و فشار خون.
5. دارچین می تواند حساسیت به هورمون انسولین را بهبود بخشد
انسولین یکی از هورمون های کلیدی است که متابولیسم و مصرف انرژی را تنظیم می کند.
همچنین برای انتقال قند خون از جریان خون به سلولهای شما ضروری است.
مسئله این است که بسیاری از مردم در برابر اثرات انسولین مقاوم هستند.
این به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود ، مشخصه ای از بیماری های جدی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 است.
خبر خوب این است که دارچین می تواند مقاومت انسولین را به طرز چشمگیری کاهش دهد ، و به این هورمون مهم کمک می کند تا وظیفه خود را انجام دهد .
همانطور که در فصل بعد بحث شد ، با افزایش حساسیت به انسولین ، دارچین می تواند سطح قند خون را کاهش دهد.
خلاصه
نشان داده شده است که دارچین به میزان قابل توجهی حساسیت به هورمون انسولین را افزایش می دهد.
6. دارچین سطح قند خون را کاهش می دهد و اثر ضد دیابت قدرتمندی دارد
دارچین به دلیل خاصیت کاهش دهنده قند خون بسیار مشهور است.
جدا از اثرات مفید بر مقاومت به انسولین ، دارچین می تواند با چندین مکانیسم دیگر قند خون را کاهش دهد.
در ابتدا مشخص شده است كه دارچین میزان گلوكزی را كه بعد از غذا وارد جریان خون شما می شود ، كاهش می دهد.
این کار را با تداخل در آنزیم های گوارشی متعدد ، که باعث تجزیه کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش می شود ، انجام می دهد .
دوم ، یک ترکیب در دارچین می تواند با تقلید از انسولین بر روی سلول ها اثر بگذارد .
این میزان جذب گلوکز توسط سلول ها را تا حد زیادی بهبود می بخشد ، گرچه عملکرد آن بسیار کندتر از انسولین است.
مطالعات بی شماری بر روی انسان اثرات ضد دیابتی دارچین را تأیید کرده اند ، نشان می دهد که می تواند سطح قند خون ناشتا را به میزان 10 تا 29٪ کاهش دهد .
دوز موثر معمولا 1-6 گرم یا تقریباً 5/2 قاشق چای خوری دارچین در روز است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه می توانید سطح قند خون خود را کاهش دهید ، 15 روش آسان برای کاهش سطح قند خون به طور طبیعی را بررسی کنید.
خلاصه
نشان داده شده است که دارچین سطح قند خون ناشتا را کاهش می دهد ، دارای اثر ضد دیابتی قوی با 1-6 گرم یا 0.5-2 قاشق چای خوری در روز.
7. دارچین ممکن است اثرات مفیدی بر روی بیماری های نوروژنراتیو داشته باشد
بیماری های نورودژنراتیو با از دست دادن تدریجی ساختار یا عملکرد سلول های مغزی مشخص می شوند.
بیماری آلزایمر و پارکینسون دو نوع شایع هستند.
به نظر می رسد دو ترکیب موجود در دارچین مانع از تجمع پروتئینی به نام تاو در مغز می شود که یکی از ویژگی های بارز بیماری آلزایمر است.
در مطالعه ای بر روی موش های مبتلا به پارکینسون ، دارچین به محافظت از سلول های عصبی ، نرمال سازی سطح انتقال دهنده عصبی و بهبود عملکرد حرکتی کمک کرد.
این تأثیرات باید بیشتر در انسان بررسی شود.
خلاصه
نشان داده شده است که دارچین در مطالعات حیوانی به بهبودهای مختلفی برای بیماری آلزایمر و پارکینسون منجر می شود. با این حال ، تحقیقات انسانی نداریم.
8. دارچین ممکن است در برابر سرطان محافظت کند
سرطان یک بیماری جدی است که با رشد سلول کنترل نشده مشخص می شود.
دارچین به دلیل کاربرد بالقوه آن در پیشگیری و درمان سرطان به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
به طور کلی ، شواهد به مطالعات لوله آزمایشگاهی و حیوانی محدود شده است ، که نشان می دهد عصاره دارچین ممکن است در برابر سرطان محافظت کند.
این ماده با کاهش رشد سلولهای سرطانی و تشکیل رگهای خونی در تومورها عمل می کند و به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی باشد و باعث مرگ سلول شود.
یک مطالعه بر روی موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که دارچین یک فعال کننده قوی آنزیم های سم زدایی در روده بزرگ است و از رشد بیشتر سرطان محافظت می کند .
این یافته ها توسط آزمایش های لوله آزمایش مورد حمایت قرار گرفت ، که نشان داد دارچین پاسخ های آنتی اکسیدانی محافظ را در سلول های روده بزرگ انسان فعال می کند .
اینکه آیا دارچین در زندگی تأثیری دارد یا خیر ، تنفس انسان باید در مطالعات کنترل شده تأیید شود.
برای داشتن لیستی از 13 ماده غذایی که به طور بالقوه می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند ، ممکن است بخواهید این مقاله را بخوانید.
خلاصه
مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که دارچین ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشد.
9. دارچین به مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک می کند
سینامالدئید ، یکی از اصلی ترین اجزای فعال دارچین ، ممکن است به مبارزه با انواع مختلف عفونت کمک کند.
ثابت شده است که روغن دارچین به طور موثری عفونت های دستگاه تنفسی ناشی از قارچ ها را درمان می کند.
همچنین می تواند از رشد باکتری های خاصی از جمله لیستریا و سالمونلا جلوگیری کند .
با این حال ، شواهد محدود است و تاکنون ثابت نشده است که دارچین باعث کاهش عفونت در سایر نقاط بدن می شود.
اثرات ضد میکروبی دارچین همچنین ممکن است به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان کمک کند .
خلاصه
سینامالدئید دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتری است ، که ممکن است عفونت ها را کاهش دهد و به مبارزه با پوسیدگی دندان و بوی بد دهان کمک کند.
10. دارچین ممکن است به مبارزه با ویروس ایدز یا HIV کمک کند
HIV ویروسی است که به تدریج سیستم ایمنی بدن شما را خراب می کند ، در صورت عدم درمان در نهایت می تواند منجر به ایدز شود.
تصور می شود دارچین استخراج شده از ارقام کاسیا به مبارزه با HIV-1 ، رایج ترین سویه ویروس HIV در انسان کمک می کند.
یک مطالعه آزمایشگاهی با بررسی سلولهای آلوده به HIV نشان داد که دارچین موثرترین درمان در بین 69 گیاه دارویی مورد مطالعه است.
آزمایشات انسانی برای تأیید این اثرات مورد نیاز است.
خلاصه
مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که دارچین می تواند به مبارزه با HIV-1 ، نوع اصلی ویروس HIV در انسان کمک کند.
آیا استفاده از دارچین سیلان بهتر است (دارچین "واقعی")
همه دارچین ها یکسان نیستند.
واریته کاسیا حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبی به نام کومارین است که تصور می شود در مقادیر زیاد مضر است.
تمام دارچین باید از مزایای سلامتی برخوردار باشد ، اما کاسیا به دلیل محتوای کومارین ممکن است در دوزهای بزرگ مشکلاتی را ایجاد کند.
سیلان (دارچین "واقعی") از این نظر بسیار بهتر است و مطالعات نشان می دهد که از نظر کومارین بسیار کمتر از انواع کاسیا است .
متأسفانه ، بیشتر دارچین موجود در سوپرمارکت ها ارزان ترین نوع کاسیا است.
شاید بتوانید سیلان را در برخی فروشگاه های مواد غذایی سالم پیدا کنید.
نکته آخر
در پایان روز ، دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه های روی کره زمین است.
این می تواند سطح قند خون را کاهش دهد ، عوامل خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد و دارای بسیاری از دیگر فواید قابل توجه سلامتی است.
اگر از انواع دارچین کاسیا استفاده می کنید ، مطمئن شوید از دوزهای کوچک استفاده کنید و یا کلا دارچین سیلان مصرف کنید.
همچنین بخوانید:
خواص زنجبیل برای سلامتی | گیاه دارویی زنجبیل
خواص زردچوبه | 7 خاصیت زردچوبه که شما را شگفت زده خواهد کرد!
خواص فلفل تند : مواد مغذی و اثرات آن بر سلامتی