کیوی خشک
کیوی خشک از خشک کردن کیوی با دستگاه یا دستی تولید می شود. کیوی خشک تمام خواص مفید کیوی را دارد و می تواند به عنوان میان وعده به صورت چیپس سرو شود.
تولید
در سال 2017 ، به رهبری چین با 50٪ کل جهان ،تولید جهانی کیوی 4.04 میلیون تن بود . ایتالیا ، نیوزلند ، ایران و شیلی سایر تولیدکنندگان اصلی بودند. در چین ، کیوی به طور عمده در منطقه کوهستانی بالادست رودخانه یانگ تسه و همچنین سیچوان رشد می کند.
تاریخ تولید
صادرات کیوی از اواخر دهه 1960 تا اوایل دهه 1970 در نیوزلند به سرعت افزایش یافت. تا سال 1976 ، صادرات از میزان مصرف داخل کشور فراتر رفت. در خارج از استرالیا ، کیوی جوان نیوزیلند تحت نام تجاری Zespri به بازار عرضه می شود.
در دهه 1980 ، کشورهای خارج از نیوزیلند شروع به صادرات کیوی کردند. در ایتالیا ، زیرساخت ها و تکنیک های مورد نیاز برای حمایت از تولید انگور با کیوی سازگار شد. این ، همراه با نزدیک بودن به بازار کیوی در اروپا ، باعث شد تا ایتالیایی ها در سال 1989 به عنوان پیشرو در تولید کیوی تبدیل شوند. فصل رو به رشد کیوی ایتالیایی با نیوزیلند یا فصول شیلی روبرو نمی شود ، بنابراین رقابت مستقیم بین نیوزیلند یا شیلی عامل مهمی نبود.
در سال 2017 ، تولیدکنندگان نیوزلند با افزایش هزینه های مجوز Zespri برای برآورده کردن تقاضای جهانی برای ارقام طلا ، زمین دیگری را برای رشد کیوی طلا Zespri بدست آوردند. [36]
مصرف انسان
کیوی ممکن است به صورت خام خورده شود ، در آبمیوه ها، در محصولات سرخ شده ، با گوشت تهیه شده یا به عنوان خوراکی استفاده شود. کل میوه ، از جمله پوست ، برای مصرف انسان مناسب است. با این وجود ، پوست به دلیل بافت آن غالباً دور ریخته می شود. کیوی خرد شده مدت طولانی است که به عنوان یک خامه پیراشکی بر روی پاولوا ، دسر مستقر در شاه ماهی استفاده می شود. به طور سنتی در چین ، کیوی برای لذت نمی خورید ، بلکه به عنوان دارویی به کودکان داده می شد تا به آنها در رشد کمک کند و به زنانی که زایمان کرده اند برای بهبودی کمک می کند.
کیوی خام حاوی اکتینیدین (همچنین اکتینیدین هجی شده) است که از نظر تجاری به عنوان یک تند کننده کننده گوشت [38] و احتمالاً به عنوان دستگاه گوارش مفید است. [39] اکتینیدین همچنین باعث می شود کیوی خام خام برای استفاده در دسرهای حاوی شیر یا سایر محصولات لبنی مناسب نباشد زیرا آنزیم پروتئین های شیر را هضم می کند. این امر در مورد دسرهای مبتنی بر ژلاتین صدق می کند ، به این دلیل که اکتینیدین پروتئین ها را در ژلاتین حل می کند و باعث می شود دسر هم به صورت مایع حل شود یا از تقویت آن جلوگیری شود.
مواد مغذی در کیوی
مقدار 100 گرم ، کیوی سبز 61 کالری ، 83٪ آب و 15٪ کربوهیدرات ، با پروتئین و چربی ناچیز تأمین می کند. این گیاه 20٪ یا بیشتر از ارزش روزانه ، DV را تامین می کند. ویتامین C (112٪ DV) و ویتامین K (38٪ DV) ، دارای محتوای متوسط ویتامین E (10٪ DV) است و هیچ ریز مغذی دیگری وجود ندارد محتوای کیوی طلایی از نظر ارزش غذایی مشابه است، اگرچه فقط ویتامین C در مقدار 100 گرم (مقدار DV 194٪ ، مقدار زیادی) دارد.
روغن دانه کیوی به طور متوسط حاوی 62٪ آلفا لینولنیک اسید ، یک اسید چرب امگا 3 است. خمیر کیوی حاوی کاروتنوئیدها ، مانند پرویتامین A بتاکاروتن ، لوتئین و زاكزانتین است.
آلرژی
اکتینیدین موجود در کیوی می تواند برای برخی از افراد از جمله کودکان آلرژی ایجاد کند. شایع ترین علائم آن ، خارش و درد ناخوشایند دهان است که خس خس به عنوان شایع ترین علامت شدید آن است. ممکن است آنافیلاکسی رخ دهد.
نقد و بررسی ها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است